Säga upp ditt avtal med Sendibud

Säga upp ditt avtal med Sendibud

Ett av våra första inlägg på bloggen handlar om hur du avslutar din kundrelation med oss! Vi tänker efter före. På många ställen är inte avslutet det första man tänker på, men vi vill vara tydliga med att ett avslut hos oss ska upplevas smidigt och genomtänkt. Det ingår också rådgivning och en checklista som minskar risken att något innehåll ska gå förlorat. Hållbarhet är viktigt för oss och vi fortsätter bry oss om ditt nerlagda arbete.

Vi har 3 månaders uppsägningstid för den ekonomiska planeringens skull, men också för att kunna göra ett så snyggt avslut som möjligt. Kom ihåg att även om ni inte kommer ha ett annat nyhetsbrev någonstans finns ett stort värde i den trafik som era nyhetsbrev driver. Det gäller för er att ta vara på det värdet. Här är några saker som vi adresserar:

  1. Webbadressen. Om ni har en webbadress hos oss kan vi mot en avgift peka om webbadressen så att ni inte förlorar någon trafik. Kom ihåg att ni kan också välja att ha en egen subdomän från början, vilket rekommenderas då ni har mer egen kontroll över en sådan flytt. Alternativt att vi lägger upp en sida med ett meddelande och en länk till valfri webbadress.
  2. E-postadressen. Avsändaren för nyhetsbreven kan hanteras på motsvarande sätt som webbadressen. Tänk på att många prenumeranter skapar "regler" som automatiskt sorterar nyhetsbrev i mappar. En sådan regel kan sluta fungera om man byter avsändaradress.
  3. Export av alla nyhetsbrev. Allt innehåll kan exporteras till en json-fil.
  4. Export av prenumeranter. Prenumeranter kan exporteras till en CSV-fil.
  5. Det sista nyhetsbrevet från plattformen. Ni väljer själva om ni skickar ett "sista" nyhetsbrev från Sendibuds plattform. Vi kan tipsa om saker att ha med.
💡
Om du ska flytta till en egen installation av Ghost finns förstås möjlighet att flytta över allt innehåll och inställningar utan att prenumeranterna behöver märka något.

Det ska vara genomtänkt och kännas rätt. Vi frågar inte heller en massa frågor om varför ni vill avsluta. Det är ert val om ni vill berätta eller inte. Vi vill i alla fall att avslutet ska vara en bra upplevelse och låta er bibehålla största möjliga värde av era egna tillgångar.